torsdag 8 november 2012

Skivtips: VA - For the love of rock'n'oi! (2012)


En tredjedel tysk, en tredjedel brasiliansk och en tredjedel finsk splitskiva där förvisso både The Prideful och Bronco Army levererar habil musik men hamnar helt i Shaven Heads bakvatten.

Min första kontakt med Shaven Heads var på samplern "United skins for freedom of speech" där de var representerade med två av skivans bästa spår.
Trion från Nordrhein-Westfalen erbjuder ett klassiskt sound som sprunget ur 80-talet. Det är inga onödiga taktbyten och riffen har man sannolikt hört förut.
Textmässigt är det också precis som vanligt vad gäller den tyska "gråzonen". Det är kult, öl och lagom spetsiga attacker, främst riktade åt vänster. Sångaren gör ett kanonjobb och behöver knappt de obligatoriska körerna till hjälp.
Favoritspåren heter Wir sind Skinheads (vi är skinheads) och Auf in den Kampf (ut i strid) men det är jämhög nivå rakt igenom. Ett absolut köptvång.

Tyvärr verkar bandet ha lagt ned sedan 7"-vinylen Wochenende/Alter Freund kom ut för en tid sedan.

Skivan köps med fördel direkt från Skinhead Service/Skinhead Beat Records men finns såklart på Pure Impact och säkert en och annan svensk affär med tvivelaktiga motiv.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar