måndag 12 november 2012

Recension: Stomper 98 - ...Bis Hierher! (2012)


Stomper 98 har jag haft ett lite komplicerat förhållande till. Deras tre hittills släppta fullängdare har alltid bjudit på guldkorn. Generellt tycker jag ofta att deras covers har varit bättre än deras hemsnickrade låtar, något som kanske inte är en riktig kvalitetsstämpel.
Antisocial, som släpptes förra året, var kanonbra om man bortser från Randale Records pinsamma "superlimiterade split-ep-serie", som placerar dem tillsammans med scenens mest onödiga bolag Rebellion, aldrig främmande att släppa gammalt, redan inspelat material på 200 ex digipack i tre olika färger.
Förväntningarna på ...Bis Hierher! (än så länge) var alltså höga. Tyvärr lever de inte upp till föregångaren, men skivan bjuder som vanligt på ett par mycket trevliga låtar. Bandet erbjuder föga förvånande återigen på upptempolåtar, ofta kryddade med saxofon, utan att släppa in särdeles mkt ska i musiken.
Favoritlåtarna heter Kategorie Oi!, 40 Jahre (40 år), Löwenherz (lejonhjärta), Heartbeat och uppföljaren till klassiska Ochsensong som inte är odelat positiv till ordningsmakten.
Slå till om du gillat de tidigare alstren, annars hade jag prioriterat att köpa in Antisocial.

Skivan kan köpas av Randale Records och Bandworm Records  (som också verkar gilla kommers).
Finns även att lyssna på i digital form.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar